KRISTIANSAND: Sommeren 2011 vil det bli premiere på Kaptein Sabeltann og havets hemmelighet i Kjuttavika. Historien blir en forlengelse av årets forestilling, Grusomme Gabriels skatt.

Fullfører verket

— Med denne historien fullfører jeg det som blir en syklus på fire historier, hvor Grusomme Gabriels skatt, Havets hemmelighet, Den forheksede øya og Den magiske diamant vil spilles etter hverandre i nevnte rekkefølge, sier Formoe til fvn.no.

Grusomme Gabriels skatt er en sammenslåing av to andre, tidligere forestillinger, Skatten i Kjuttavika og Hemmeligheten i Kjuttavika.

Terje Formoe sier det blir ny Sabeltann-forestilling i 2011. Foto: Lars Hoen.

Tar det rolig

Akkurat nå puster Formoe ut etter sommerens meget travle periode, hvor han på dagtid var i studio og lagde musikk til neste års forestilling, og nattestid spilte forestillinger i Kjuttavika.

— Det har vært veldig travelt, men jeg ønsker at cd'en med musikken til neste år skal komme ut på markedet i løpet av november, slik at publikum blir kjent med musikken i god tid i forveien, sier Formoe.

Av totalt 13 sanger på den nye cd'en, er 11 sanger helt nye.

— Det er litt av et puslespill, for alle karakterene skal helst ha en sang hver, en sang som passer deres sangferdigheter, sier Formoe.

Neppe på scenen selv neste år

Formoe spilte sommeren 2010 selv Sabeltann, for første gang siden 1999. Det var ifølge ham selv en fantastisk opplevelse - men noe han trolig ikke gjentar kommende sommer.

— Det var helt utrolig. Jeg følte virkelig at jeg ble løftet frem av de 56.000 tilskuerne. Det var en god opplevelse, og det var en riktig avgjørelse å gjøre comebacket. Jeg er glad for at jeg tok avgjørelsen med å spille selv, men utgangspunktet er fortsatt at det blir med dette ene året. Det er så mye annet å gjøre i kulissene, sier Formoe.

Håper han kan beholde Pinky og Sunniva

Terje Formoe er jevnlig tvunget til å bytte ut de yngste skuespillerne, ettersom de brått vokser ut av barnerollene. Han håper derimot inderlig at han får beholde Ingrid Aasland og Ole Tobias Tveit også i 2011. I 2010 var det Ingrid Aasland (13) som spilte Sunniva og Ole Tobias Tveit (14) som spilte Pinky.

I 2010 var det Ole Tobias Tveit (14) som spilte Pinky og Ingrid Aasland (13) som spilte Sunniva. Foto: Lars Hoen.

— De gjorde begge to en fantastisk jobb for oss, og jeg har ingen planer om å kjøre ny audition for Pinky- og Sunniva-rollene i vinter. Samtidig vet vi jo av erfaring at det hender at de yngste skuespillerne både strekker seg i lengde, og blir grovere i målet i løpet av vinteren, humrer Formoe.

Antatt premieredato for 2011-forestillingen er foreløpig 9. juli, og billettsalget starter normalt i løpet av september eller oktober.

Mange sabler i lufta

For tiden prioriterer Formoe å ferdigstille manus til NRK-serien som har fått navnet Pinky og Sabeltann. Det er en femte, uavhengig historie om Pinkys oppvekst.

— Innspillingene av tv-serien starter rundt 1. september, sier Formoe.

Serien skal ikke spilles inn Kjuttavika, men opptakene skal likevel foregå i Dyreparken. Formoe og NRK tar i bruk Kaptein Sabeltanns verden til tv-serien.

Sabeltann vender tilbake i ny forestillinger. Foto: Jon Anders Skau. Foto: Jon Anders Skau