5-0 gir mildt sagt et strålende utgangspunkt før returmøtet i Tromsø 7. juli. TIL tok kontroll på kampen tidlig i første omgang og ga seg ikke før de hadde gitt Daugava-keeperen øresus fem ganger.Den første scoringen kom ved Remi Johansen etter 25 minutter. Han ble spilt fri i bakrom og chippet ballen elegant i mål. Fem minutter senere sørget Magnus Andersen, for anledningen spiss i tospann med Mostafa Abdellaoue, for 2-0-ledelse til pause.

Tromsø hadde mer på lager. To minutter var spilt av annen omgang da Thomas Drage fikk ballen i farlig posisjon. Han leverte den videre til Ruben Yttergård Jenssen, som kontrollert satte inn 3-0. Andersen gjorde sitt andre mål for dagen etter en retur i det 60. minutt. 12 minutter senere var det duket for kveldens perle. Andersen leverte til innbytter Mohammed Jama, som klinket ballen i mål med et flott brassespark.

Daugava hadde lite å stille opp med mot Per-Mathias Høgmos utvalgte og skapte knapt en sjanse. En sensasjon må til for at Tromsø ikke skal ta seg videre fra 1. kvalifiseringsrunde i europaligaen. (©NTB)