SIRDAL: — Ulykken skjedde da en far og en sønn var på rypejakt sammen nord for Ådneram. Det var en jaktsituasjon hvor hunden hadde tatt stand. En fugl fløy opp i lufta og det ble avfyrt et skudd. I den forbindelse ble sønnen truffet av 10 - 15 hagl i ansiktsregionen. Det er ennå noe usikkert hvem som avfyrte skuddet, opplyser lensmann i Sirdal, Egil Netland, til fvn.no.

Les også: Fikk skuddskader i ansiktet på jakt

Tilstanden uklar

Faren kontataktet umiddelbart 113-sentralen som sendte en ambulanse i retning mot ulykkesstedet. Han fikk deretter sønnen ned til bilen og kjørte ambulansen i møte. 22-åringen ble brakt til Universitetssykehuset i Stavanger. Helsetilstanden er foreløpig uklar.

— Jeg fikk forståelse av at sønnen var ved bevissthet hele tiden. Slik jeg har forstått det, skal det være snakk om overfladiske skader 22-åringen blir nå undersøkt ved sykehuset, sier Netland.

Skal gå gjennom hendelsen

Lensmannen har vært i kontakt med faren til 22-åringen. Netland har avtalt at de to skal møte lørdag for å gå gjennom episoden.

— Vi skal forsøke å kartlegge hva som skjedde. Det kan også tenkes at vi drar opp til ulykkesstedet, sier Netland.

Fvn.no har vært i kontakt med Universitetssykehuset i Stavanger, men de kan foreløpig ikke kommentere saken.

Lignende jaktulykke

For et år siden skjedde det også en ulykke under rypejakta i Sirdalsheiene. Da var det en uheldig far som traff sin 14 år gamle sønn. Ulykken skjedde i Hønedalen ved Haugen i Sirdal.