KRISTIANSAND: Kjendissjimpansen er fra før far til Julius Junior (8) og Linus (5).

– Moren Jane (12) passer veldig godt på den lille jenta. Disse første dagene har vi holdt mor og barn isolert for at de skal få mest mulig ro, sier dyrepasser Rune Landås.

– Det var veldig moro at det kom en jente i sjimpanseflokken. Det betyr mye for flokken, siden de tre siste sjimpanseungene som er født de siste årene har vært hanner, sier Rune Landås.

Fødselen skjedde uten komplikasjoner, men ikke helt uten dramatikk. Tirsdag ettermiddag, mens regnet høljet ned, oppdaget en av dyrepasserne at Jane hadde født ute på Apeøya. Hun hadde tatt tilhold i en liten trehytte, men ga ingen tegn til å ville gå innendørs. Ute var det kaldt og vått. Etter hvert som timene gikk begynte dyrepasserne å bli bekymret, og vurderte bedøvelse for å få moren inn. Dyrepasserne fulgte konstant med på yr.no for å se hvordan været ville utvikle seg. Så gikk styrtregnet brått over til lett yr, og da tuslet Jane inn sammen med sin nyfødte datter.

— Derfor var Yr et selvsagt navn, forteller Rune Landås.

Dermed har Julius tre barn med tre forskjellige mødre. I 2003 fikk han Julius Junior med Bini, og i 2006 ble han far til Linus, da var det Dixi som var mor.

Les mer om saken i Fædrelandsvennen lørdag.