ÅLESUND: Alle mannskapene er evakuert etter at det på nytt er fare for at hurtigruteskipet Nordlys skal gå rundt. I tillegg er tre redningsarbeidere sendt til sykehus.

De tre redningsarbeiderne skal ha mindre skader, og var innleid fra et firma for å bistå med pumping av vannet om bord.

– Disse to har hatt manglende verneutstyr og blitt omtåket av branngasser og måtte hjelpes ut, sier operasjonsleder Trygve Ødegård i Sunnmøre politidistrikt til Sunnmørsposten.

– Det viktigste er at passasjerene er i sikkerhet, sier administrerende direktør i Hurtigruten Olav Fjell.

Tar inn vann

– Selv om det er store verdier på spill, og folk har masse eiendeler om bord, blir selve skipet sekundært nå, sier Fjell.

Han er sammen med de ansatte som opplever situasjonen som dramatisk. Og de følger spent med på bergningen.

Hurtigruteskipet tar torsdag kveld inn mer vann enn det som pumpes ut. Tidligere på dagen torsdag fikk dykkere tettet et hull i skroget med presenning, men denne skal ha røket og skipet tar på nytt inn vann.

Har stengt av strømmen

– Det ble beordret full evakuering av alle hjelpemannskaper etter at det oppsto en ny vanninntrengning i skipet, opplyser politiet ved 20.30-tiden torsdag kveld.

Brannsjef i Ålesund, Geir Thorsen, sier de har hatt strøm om bord, men at de har valgt å slå den av fordi den satte i gang overrislingsanlegget, som førte til at det kom mer vann i båten.

– Vi har bedt om å få enda flere lenser om bord for å få ut mer vann, sier innsatsleder Jarle Paul Opsal i Ålesund-politiet. Han forteller at dykkere er nede under båten for å prøve å tette skroget.

Like før klokken 21 hadde skipet en slagside på 12 grader, opplyser Opsal.