KRISTIANSAND: — Vi kjenner oss nå trygge på at sikkerheten blir ivaretatt ved videre arbeid, sier Siri Hagehaugen ved Statens direktorat for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Opphever sprengningsstans

Hun opphever dermed sprengningsstansen som ble ilagt ansvarlig entreprenør TT Anlegg for snart to uker siden.

Det var tirsdag 30. august at det holdt på å gå galt da en dårlig dekket sprengsalve i et byggefelt på Fidjeåsen fikk det til å hagle småstein foran en barnehage og fly stein over en høyblokk flere hundre meter fra sprengstedet.

Les også: - Hørte bare en ekkel rasling

TT Anlegg besluttet umiddelbart å legge ned sprengningsstans i sitt arbeid. Dette ble siden påkrevd av DSB, som krevde mer dokumentasjon på bordet fra entreprenøren for å gi grønt lys for videre arbeid.

Det har de nå fått, men DSB har satt krav til det videre arbeidet.

— For opphevelsen har vi satt et vilkår om at vi blir varslet og mottar en sprengningsplan i forkant av neste sprengning, opplyser Hagehaugen.

Ble ikke dekket godt nok

Direktoratet konkluderer med at det ikke ble dekket godt nok og at sprengningsplanen ikke ble fulgt da sprengingsuhellet skjedde.

DSB har imidlertid ikke besluttet hvorvidt de vil gi entreprenøren en reprimande i form av en anmeldelse eller inndraging av sertifikat etter uhellet.

— Det virker som om entreprenøren har tatt dette på alvor og har hatt en opprydning i egne rekker etter uhellet, sier Hagehaugen.

En reprimande vil likevel vurdert og eventuelt besluttet i løpet av uken.