KRISTIANSAND: Nå er mannen dømt for angrepet på sin tidligere kjærestes far, som skjedde om ettermiddagen 9. november i fjor.

Den nå dømte mannen på 27 år var da på besøk hos sin ekskjæreste i Vennesla. Et halvt år tidligere hadde mannen kommet i konflikt med ekskjærestens far. Faren ønsket nemlig at mannen ikke skulle være sammen med datteren. Faren fikk voldsalarm.

Etter dette hadde likevel den nå dømte mannen og ekskjæresten hatt kontakt og møttes flere ganger. Den 9. november hadde faren gått forbi datterens leilighet og sett at ekskjærestens bil sto utenfor. Derfor hadde faren låst seg inn i leiligheten.

Det oppsto en krangel mellom faren og 27-åringen, og 27-åringen slo til ekskjærestens far i ansiktet og i magen så han ramlet i bakken. Da faren lå på gulvet, sparket 27-åringen ham i kroppen én gang og forlot leiligheten.

Dette tilstod 27-åringen uforbeholdent i Kristiansand tingrett. Retten mente det ikke forelå noen straffefrihetsgrunner. Det ble imidlertid sett på i formildende retning at ekskjærestens far til en viss grad oppsøkte situasjonen og fremkalte en konflikt ved å låse seg inn til datteren og forlange at 27-åringen måtte forlate leiligheten.

27-åringen ble dømt til betinget fengsel i 18 dager og må betale en bot på 1.000 kroner til statskassen.