Som kristen tror fotballspilleren fullt og fast på at mennesker kan bli helbredet gjennom bønn.

Foto: Solum, Stian Lysberg

Riktignok har han hatt mange plager med kneet i tiden etterpå, men Johnsen vil ikke gå med på at dette var en midlertidig helbredelse:– Nei, jeg ble bra, og sånn er det, sier kristiansanderen som nå er under kontrakt med Lillestrøm.

Etter flere måneder med store smerter i kneet, hvor han hadde oppsøkt omtrent alt som fantes av leger og spesialister, valgte han å prøve seg hos mirakelpredikanten. Han fikk til et møte, ble bedt for og gikk ut på parkeringsplassen etterpå.

– Jeg kjente ingenting der og da. Prøvde å belaste kneet, hoppet litt rundt, men kjente ingen forandring. To-tre dager senere skulle Start til Danmark på treningsleir, og selv om jeg var så skadet, ville trener Bård Wiggen at jeg skulle være med, sier Johnsen.

Han begynte på første dag av treningsleiren med litt lett jogging, og det fungerte plutselig smertefritt. Han prøvde seg på noen pasninger, som også gikk smertefritt. For første gang på mange måneder kunne han gjennomføre en hel trening uten smerter. Og slik fortsatte det, til Johnsen i sesongstarten til både journalisters og publikums store overraskelse stilte fra start for Start.

– Men du har hatt mye problemer med kneet siden den gang?

– I dag kan jeg ikke si at det har vokst ut noe nytt kne. I 2009-sesongen spilte jeg 17 kamper, mens 2008-sesongen ble sterkt hemmet av kneskadene. Jeg satser på å spille i år også, og legger opp til treninger som holder en viss balanse for kneet. Jeg ble bra — ikke bare bedre. Og så er det opp til en hver å gjøre seg opp en mening om hva en skal tro på. Jeg har ikke noe ikke behov for å bevise at det fins en Gud, eller at mirakler skjer, sier Marius Johnsen.