KVINESDAL: Fem menn i alderen 21 til 37 år er fortsatt siktet etter at en 39 år gammel kvindøl falt utfor en ståltrapp i Lunden i Kvinesdal natt til mandag.

— Det sitter fremdeles fem i arresten. Vi fortsetter avhørene av en eller flere av dem i dag, og vil høyst sannsynlig ta stilling til varetektsfengsling eller dimittering i løpet av dagen, sier lensmann i Kvinesdal, Jan Magne Olsen, til fvn.no tirsdag formiddag.

- Dannet oss et bilde

Mennene er siktet for legemsbeskadigelse, men politiet vil ikke gå i detalj om hendelsesforløpet.

BLODSPOR: Politiet sikret mandag spor i bunnen av trappen til leilighetsbygget. (Foto: Torbjørn Witzøe) Foto: Torbjørn Witzøe

— Vi har avhørt alle de siktede, samt fire vitner. Vi har dannet oss et bilde av hva som har skjedd, men kan ikke si mer av hensyn til etterforskningen, sier Olsen.Politiet pågrep seks personer etter hendelsen, som ble varslet om til politiet klokken 01.39 natt til mandag. Den ene av dem ble sluppet løs utpå dagen mandag.

— Vi oppfatter ham som perifer. Han var ikke til stede under hendelsesforløpet, sier lensmannen.

- Mistanken styrket

De fem siktede skal alle ha vært til stede i leiligheten i Lunden søndag kveld eller natt til mandag. Mistanken om at de har utøvd vold mot den skadede 39-åringen ble ifølge politiet styrket etter den første runden med forklaringer mandag.

Det er uklart om 39-åringen gikk, falt eller ble kastet ned den bratte ståltrappen som går ned fra leilighetene i andre etasje til gårdsplassen i bakgården. I bunnen av trappen var det i går tydelige blodspor i snøen. Krimteknikere foretok tekniske undersøkelser på stedet mandag morgen.

Det skal ha vært en privat fest i leilighetsbygget da hendelsen skjedde. En av de siktede er leietaker i en leilighet i bygget. Ifølge politiet var samtlige av de siktede beruset da de ble pågrepet

39-åringen ble først brakt til Sørlandet sykehus i Flekkefjord, men ble deretter fløyet med luftambulanse til Stavanger universitetssykehus. Han kom i går ettermiddag til bevissthet, og tilstanden ble beskrevet som alvorlig, men stabil.

— Mannen er foreløpig ikke avhørt, sier lensmann Olsen.