KRISTIANSAND: — Dette er et trist syn. Hallen var allerede helt morken, og når snøen som nå smeltet ble til et stort badebasseng på taket, revnet hallen på midten, sier formann i KTK Sverre Uldal til fvn.no.

Skal lappe sammen hallen - igjen

Helgens uvær ble dermed i hardeste laget for den nesten 40 år gamle hallen, som har stått på Lund siden 1994. Hallen består av en grønn teltduk, som holdes oppe av trykkluft. Søndag morgen var det alt annet enn et hyggelig syn som møtte tennisentusiastene som så på skadene.

- Hallen har flere ganger i vinter falt ned på grunn av snølast, men jobben vi må gjøre for å få den opp igjen er større enn noen gang. Nå må vi ha solgudene med oss, før vi innkaller til nok en dugnad for å lappe hallen med ståltråd. Etter tiår med slik lapping av denne hallen har vi spisskompetanse i klubben, men hallen er overmoden for å skiftes ut, sier Uldal.

Les flere sportssaker på fvn.no/sport

Ønsker ny hall

Kristiansand Tennisklubb er Norges eldste tennisklubb og ble stiftet i 1888. Dagens situasjon er at en hall ligger jevnet til jorden, mens de tre utendørsbanene ved Kristiansand Stadion er dekket med snø..

Foto: Kristian Fjeldstad

— Det er en prekær situasjon, både sikkerhetsmessig og klubbmessig. Hallen er ett eneste stort lappverk, men er eneste mulighet vi har for spill om vinteren. Vi gir oss aldri og skal få opp hallen så fort som mulig igjen, men målet er å bytte den ut i løpet av neste høst, sier Harald Haugedal, leder av anleggskomiteen i klubben.

Har du tips om sportssaker? Send mail til sporten@fvn.no