— Et nedbørområde ligger ute i Skagerrak søndag morgen og kan true kyststripen på Sørlandet på tidlig formiddag. Men det blir neppe mye regn. Så er det slutt med nedbøren i denne omgang lover vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk Institutt på Blindern.

— Med andre ord sol etter mye nedbør de siste dagene?

— Ja, det er godt håp om at sola titter fram fra tidlig ettermiddag søndag. Og sørlendingene kan se fram til en tørrere værtype slik at landsdelen tørker opp, lover meteorologen. Det blir lite vind og temperaturer rundt 10 grader gjennom søndagen.

Dermed bør det bli flotte forhold på Sør Arena når Start møter Sandefjord til kampen som kan bety endelig opprykk til eliteserien. - Ja, da bør nedbøren ha gitt seg, og sol og tørrere vær har overtatt, sier Biseth Granan.

Også mandag blir det oppholdsvær og muligheter for sol, men det er fare for tåkeskyer og kanskje blir det minst sol langs kysten. Det blir rolige vindforhold med østlig bris søndag ettermiddag, mandag kan vinden øke til frisk bris.

Også videre ut i uka ser det ut til å bli en tørr værtype med vind fra nordlig kant. Det kan bety vintervær over Nord-Norge og Midt-Norge, men mye sol og neppe noe nedbør av betydning på Sørlandet. Nattetemperaturene vil etter hvert gå nedover, mens det blir forholdsvis mildt midt på dagen.