KRISTIANSAND: – Han har problemer med å forstå andre menneskers følelser, og har derfor vansker med å sette ord på egne følelser, sa rettsoppnevnt psykiater Gunnar Johannessen under sin forklaring i Kristiansand tingrett i dag.

Johannessen har sammen med psykiater Magne Tauler gjennomført samtaler med den 22 år gamle drammenseren og skrevet en sakkyndigrapport.

Ingen skyldfølelse

Ifølge rapporten beskrev familiemedlemmer 22-åringen som en tikkende bombe da han var ungdom.

– Han skadet jevnaldrende allerede tidlig i barneårene uten at han bar preg av skyldfølelse. Han lærte ikke av konsekvenser uansett hvor harde de var for ham, sa Johannessen.

Ved en anledning skal tiltalte ha skutt på forbipasserende med luftpistol. Han skal også ha forsøkt å kvele en lærer.

– Han ble omtalt som en tikkende bombe i forhold til voldelighet overfor andre, sa psykiateren

Uten empati

I rapporten konkluderer psykiaterne med at 22-åringen har en nedsatt evne til å vise empati. Johannessen viste til en hendelse fra tiltaltes tid på institusjon for å illustrere dette.

– Ved en anledning stjal tiltalte en Game Boy fra barnebarnet til en av eierne. Han var selv med og lette etter spillkonsollen uten å vise noe anger overfor barnet som mistet dette, sa Johannessen.

Under sin forklaring hevdet 22-åringen at det var den nå avdøde kameraten som drepte Levi Sørensen. Tiltalte erkjente medvirkning til drapet ettersom han var med på å bære Sørensen ut av leiligheten. Han innrømmet også at han ikke gjorde noe for å stoppe forbrytelsen.

Brannmann sa gjerningsmennene

Under rettssakens andre dag kom det fram at det var mannskaper på brannstasjonen i Kristiansand som varslet politiet om funn av lik i Otra. En forbipasserende hadde sett det han mente var en dukke flyte i vannet, og kontaktet mannskapet på stasjonen.

Brannmannskapene gikk med vitnet til funnstedet og fant Levi Sørensen død.

Et politivitne fortalte i retten i dag at en brannmann hørte og så gjerningsmennene den aktuelle natta. Brannmannen våknet av bråk utenfor brannstasjonen og hørte lyden av personer som løp. Han så to menn forsvinne fra stedet. Den ene ikledd lys t-skjorte og den andre en mørk t-skjorte.

Det er satt av fem dager til drapssaken i Kristiansand tingrett.