De tre sauene var gravd ned, og avskrevet som offer for løshunders herjinger. Men da rovviltkontakten ble kjent med at det var sett ulv på Råknes natt til lørdag, fant han at han ville undersøke sauekadavrene nærmere for om mulig å fastslå dødsårsaken.

— Ja, om det er ulv som har vært på ferde skulle det være bittmerker over ryggen, for å punktere lungene, forklarer Etterstøl, som heller ikke fant bittmerker på hals, lår eller haser på de tre sauene.

— Utelukker du at det kan ha vært ulv som har tatt livet av sauene?

— Nei, ikke hundre prosent, men etter å ha undersøkt disse tre, mener jeg med stor sannsynlighet at det er hund og ikke ulv som har vært på ferde, mener rovviltkontakten.

Spekulasjonen om hvorvidt det er ulv, rev eller hund som har vært på ferde gjenstår som et åpent spørsmål, i og med at det ikke ble funnet bittmerker på sauekadavrene. Kanskje det er noen som må passe bedre på bikkjene sine.

— Ja, men vi kan ikke utelukke noe og tar alle mulige observasjoner på alvor, presiserte Etterstøl, og minnet om båndtvangen.

— Sauene, som går på beite på Østerå, hører til på Holt videregående skole og skal kjøres til sommerbeite i Fyresdal, forteller Tor Arnt Fone, fagarbeider og husdyransvarlig på Holt vgs.

Fone har mistet lam på hjemmebeite tidligere, men aldri har han opplevd lignende episoder som dette.