Lutefisken avgir mye væske, og derfor er det ikke nødvendig å koke den i vann. Lutefisken kan du tilberede i gryte eller i stekeovnen. Koking i gryte:

Velg kokekar av emalje, rustfritt stål eller glass. Aluminium blir misfarget av lut.Legge stykkene med skinnsiden ned eller på siden i kald gryte og dryss over salt, ½ — 1 ss.pr. kilo fisk. Vil du ha fisken ekstra fast, kan du la den ligge noen timer overdrysset med salt før kokingen. Sett gryta over svak varme, kok opp og la fisken trekke i 5-10 min. Serveres rykende varm. Koking i stekeovn:

Legg fiskestykkene med skinnsiden ned i en ovnspanne eller ildfast fat. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie. Bakes i ovenen i ca. 30-40 minutter ved 200 grader. Tiden er avhengig av porsjonens størrelse.HUSK: Server lutefisken rykende varm på varme tallerkener.