Helge Krystad fra Risør og Ivar Akselsen fra Gjerstad er begge medlemmer i interimstyre i Norsk Motor Klubb Aust-Agder. Tirsdag prensenterte de idéen om å få til en gokartbane med internasjonale mål i østregionen for ordførerne og rådmennene i de fem kommunene.

— Ønsket er først og fremst å kunne gi ungdommen i vår region et spenningstilbud og et alternativ til mer tradisjonelle idrettsaktiviteter, innledet Helge Krystad.

En utendørs gokartbane med internasjonale mål, det vil si en lengde på mellom 800 og 1200 meter og en bredde på 7 - 8 meter, mener Krystad vil sette østregionen på motorsportkartet og på terminlista til NMK sentralt.

— En gokartbane vil bidra til praktisk kjøreopplæring, og kan på sikt gi et sikrere trafikkmiljø, la Ivar Akselsen til.

Ordførerne og rådmennene ga uttrykk for at de i utgangspunktet er positive til idéen. Det store spørsmålet er imidlertid hvor en slik bane skal plasseres.

En gokartbane av en slik størrelse som det her er snakk om, vil nemlig legge beslag på et areal på minst 30 mål, av dette utgjør parkeringsarealer 10 mål. Arealet bør i tillegg være realtivt slett, uten myrlendte området. Et annet viktig poeng er dessuten nærheten til naboer. På grunn av støyen bør avstanden være størst mulig.

Både Helge Krystad og Ivar Akselsen la vekt på at det betyr mye å få til en positiv dialog med ordførerne i de fem kommunene som inngår det utvidede samarbeidet i østregionen. De håper at en interkommunal innsats skal gjøre det mulig å åpne en gokartbane allerede om to år.

Ti tross for tilsynelatende velvillig innstilling fra ordførerne, kunne de ikke love noe konkret. I første omgang ønsker de å undersøker hvilke mulige lokalitetsalternativer som finnes.

Kostnadsspørsmålet er selvsagt også sentralt, og det vil derfor bli undersøkt hva det har kostet å bygge lignende baner i andre kommuner.