KRISTIANSAND: Både uniformerte og sivile patruljer ble mandag kveld og natt til tirsdag satt inn i jakten etter den eller de som sto bak dobbeltdrapet.

– Vi har foreløpig ikke pågrepet noen i saken, opplyste operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen i 04.30-tiden.

Utover det hadde han ingen informasjon å komme med, annet enn at han vil informere dersom noen blir pågrepet.

– Ingen andre opplysninger vil bli kommentert før Terje Kaddeberg Skaar er tilbake på jobb tirsdag morgen, sa han.

Klokken 0917 tirsdag formiddag sendte politiet ut en ny pressemelding.

– Agder politidistrikt har jobbet for fullt natt til tirsdag i jakten på en eller flere gjerningspersoner som stod bak knivstikkingen like ved Wilds Minne skole i Kristiansand mandag. Alt av tilgjengelige ressurser er koblet på saken som har høyeste prioritet, skriver politiet i pressemeldingen.

- Det jobbes hardt og bredt på flere fronter. Men så langt har vi ingen som peker seg ut som mistenkt i saken. Flere personer har i løpet av mandag kveld og natten vært inne til avhør, men det har så langt ikke ført til gjennombrudd i saken, sier sjef for Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar.

Etterforsker bredt

Da Fædrelandsvennen var i kontakt med Kaddeberg Skaar mandag kveld kunne han opplyse om at alt av tilgjengelig mannskap var kalt inn i jakten på den eller de som drepte kvinnen og gutten.

– Vi har kalt inn alt tilgjengelig mannskap, både ute i felt og inne på politihuset. Vi etterforsker bredt, og har bedt om både teknisk og taktisk bistand fra Kripos, sier sjef for Felles kriminalenhet og konstituert visepolitimester i Agder, Terje Kaddeberg Skaar.

Mannskap med ulik kompetanse bidrar og det søkes blant annet med hund.

Like over midnatt aksjonerte flere patruljer i et boligområde ved Rundingen på Lund, uten resultat.

Før toget fra Stavanger kom inn til Kristiansand like over klokken 02, undersøkte politiet perrongen. De holdt også området under oppsikt fram til toget hadde forlatt stasjonen med kurs for Oslo.

Farlig for andre

På spørsmål fra Fædrelandsvennen om gjerningspersonen eller personene kan være farlig for andre, svarer Terje Kaddeberg Skaar slik:

– Vi står overfor et dobbeltdrap, og det er vel svar godt nok på spørsmålet.

Store politistyrker jaktet mandag kveld på en eller flere gjerningsmenn. Her foretar de rundspørring i studenthyblene på Roligheden. Foto: Vegard Nekstad

Begge identifisert

Tirsdag morgen opplyste oppvekstsjef i kommunen, Arild Rekve, at den drepte gutten var elev ved en ungdomsskole.

Kvinnen er i 40-årene og av norsk etnisitet. Hun jobbet i en barnehage.

Politiet har opplyst at kvinnen og gutten ikke har noen relasjon til hverandre.

– Vi vet altså ikke hvem vi jakter på, eller om en står overfor en eller flere gjerningspersoner, vi vet heller ikke om det er mann eller kvinne, sier Kaddeberg Skaar.

Politiet oppsøkte mandag kveld en rekke adresser i forbindelse med identifiseringsarbeidet og jakten på gjerningsperson(er). Her på en adresse på St. Olavs vei på Lund. Foto: Tipser

Ber «alle» melde seg

– Vi ber alle som har oppholdt seg på eller like ved Wilds Minne skole like før og etter klokka 16.00 ta kontakt med politiet på tlf. 02800. Så langt er ikke politiet kjent med at noen har vært vitner til selve hendelsen, sier Terje Kaddeberg Skaar.

Politiet ble varslet av AMK-sentralen kl. 16.10 om at to personer var blitt knivstukket ved uteområdet til barneskolen på Lund. Klokken 17.45 meldte Sørlandet sykehus om at kvinnen var død, og ett kvarter senere var det klart at heller ikke guttens liv stod til å redde.

Politiet gikk mandag kveld fra dør til dør for å sjekke om noen hadde sett eller hørt noe av interesse for etterforskningen. Foto: Vegard Nekstad