KRISTIANSAND: — Jeg husker episoden som om det var i går. Sånne ting er ikke lette å glemme, sier Hisanawi.

Fredag kveld dro han på en liten fest på Lund. Kvelden endte opp i slåsskamp med kniv.

— Jeg hadde vært ute en tur, og da jeg kom inn hadde en mann slått bestevenninna mi i hodet med en flaske. Jeg dyttet ham vekk fra henne, og dunket hodet hans i veggen. Det var dumt gjort av meg, men poenget var å få fram at det er feil å slå jenter, sier han.

Hisanawi slapp mannen og snakket til ham for å understreke poenget sitt.

— Jeg sa at han heller kunne slå meg. Så kjente jeg noen som slo meg på skulderen. Slagene var ikke harde, men jeg fikk veldig vondt langt inni beina. Jeg skjønte at noe var galt. Så prøvde han å stikke meg i ansiktet. Jeg fikk dyttet kniven litt unna øynene, forteller Hisanawi.

Ba til gud. 22-åringen blødde sterkt etter knivstikkingen, og hadde store problemer med å puste. Venninnen Line With Bjorå holdt ham i armene helt til ambulansen kom.

— Det var så mye blod, jeg trodde gutten skulle dø i armene mine. Øynene ble helt hvite. Jeg bare kjente på pulsen hans og ba til Gud, forteller hun.

Det samme gjorde Hisanawi.

— Jeg ba hele tiden mens jeg lå der. Jeg var ganske sikker på at dette var enden, forteller han.

Hisanawi fikk seks stikk i kroppen. Det ene var over fem centimeter dypt, og en av lungene ble punktert. I tre dager lå han på sykehuset. Fremdeles har han store smerter i hele kroppen. 22-åringen er opprinnelig fra Irak, og mener at mannen som angrep ham kom fra et nynazistisk miljø. Han tror det var den egentlige årsaken til knivstikkingen.

— Jeg vil stå fram i avisen for å vise alle at dette er alvor. Dette er ikke en lek lenger. Politiet må gripe inn nå. Jeg har alltid trodd at nynazisme bare var en dum hobby. Men når sånt skjer, mener jeg nordmenn må få vite det, sier han.

I varetekt. Politiet begynte å lete etter den siktede 26-åringen like etter hendelsen natt til lørdag. Mannen, som kommer fra Kristiansand, meldte seg selv til politiet søndag kveld. Onsdag ble han varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Politiet vet ikke om angrepet var nynazistisk motivert.

— Jeg kjenner ikke til om det er noen nazistiske motiver bak handlingen. Nynazister er ikke veldig fremtredende i området for tiden, sier Geir Hansen, leder for allmennavsnittet ved Agder Politidistrikt.