KRISTIANSAND: — Hun våget ikke sette seg til motverge mot en elleve år eldre stor og kraftig mann, da hun forsto at han ønsket sex med henne, derfor gjennomførte hun samleiet med ham, sier den 21 år gamle kvinnens advokat, Mona Høiness, til fvn.no.

Idrettsutøveren skal ikke ha brukt kondom, ifølge 21-åringen.

— Min klient er selvsagt også livredd for eventuelle medisinske følger etter natten på Caledonien, sier Høiness.

Advokaten forklarer at hennes klient er svært fortvilet og sliten, og hun føler seg sint over at politiet har henlagt saken. I tillegg har angrepillen som 21-åringen har fått av voldtektsmottaket, gitt henne hormonelle forstyrrelser og gjort henne dårlig.

Neddopet?

I en pressemelding tidligere i ettermiddag sa Agder politidistrikt at saken mot 32-åringen er henlagt fordi "intet straffbart forhold ansees bevist".

— Politiet har forklart min klient at de ikke mistror hennes forklaring, men at det ikke foreligger beviser i juridisk forstand, sier Høiness.

Den 21 år gamle kvinnen synes det er trist at saken blir henlagt allerede før politiet får svar fra blodprøvene som er tatt med tanke på å påvise om hun i tillegg kan ha blitt neddopet den aktuelle kvelden.

Nachspiel Ifølge advokaten skal kvinnen ha blitt med 32-åringen opp på hotellrommet fordi hun trodde hun skulle være med på et nachspiel med jevnaldrende.

— Han står med ett naken på hotellrommet, og min klient sier " nei, nei, nei," men tør ikke begynne å slåss med ham. Hun er rett og slett paralysert.

21-åringen synes det er merkelig at saken henlegges så raskt, og mistenker at idrettsutøverens kjendisstatus har vippet saken i hans favør.

— Denne saken vil vi garantert påklage til statsadvokaten, sier Høiness.

Lettet Fvn.no forsøkte gjentatte ganger torsdag å komme i kontakt med idrettsutøveren for en kommentar til saken.

Ifølge 32-åringens advokat Sveinung Johnsen, er mannen imidlertid svært lettet over henleggelsen.

— Han har levd under et sterkt press. Siden han er en profilert mann, har det gjort at presset er desto større for ham enn en menigmann. Jeg må berømme politiet for at de har jobbet så raskt. Hadde dette dratt ut i ukesvis, ville ikke presset blitt mindre, sier Johansen.