Foto: google earth

KRISTIANSAND: At Paris kan skilte med en tro kopi av selveste Disneyland, det visste du, men at Kardemomme by har fått en replika i Vågsbygd, nei, det var du ikke klar over.

I desember ifjor meldte fvn.no om at Norge var et sted i Sverige. Iallfall dersom du søkte på "Norway" i kartsøkemotoren Google Earth. Da havnet du like ved et sted som heter Råberg i, ja, Sverige.

I en bisetning nevnte vi også at Kardemomme by, eksisterer i følge den samme søkemotoren både som et yndet sted for barnefamilier Kristiansand dyrepark, men også til glede for beboerne i Vågsbygd.

Etter at også svenske medier brakte den nye turistattraksjonen på banen, fant ledelsen i Google Earth fram tastaturet og slettet Norge fra Søta brors bygdeliv — for godt. Søker du på Norge eller Norway i søkemotoren nå, havner du i, ja kongeriket Norge.

Men de glemte Kardemomme by.

Lar du søkemotoren forsøke å finne Thorbjørn Egners høyst fiktive by for folk og røvere, sier søkemotoren at den befinner seg både øst og vest for Kristiansand sentrum. Nærmere bestemt ved Møvik i Vågsbygd, og i Kristiansand dyrepark ved Sørlandsparken.

Hvor du havner avhenger av hvordan du søker i motoren.

Kardemomme by har postboks 4609 og ligger som de fleste vet i Kristiansand dyrepark, men for å komme dit på kartet må du søke på "Kardemommeby" i ett ord. Men Kardemommeby har retningsnummer 8392 nærmere bestemt Sørvågen, og har ingenting med Egners by å gjøre.

Etter å ha foretatt en ringerunde til både Google Norway i Trondheim og Oslo for å så havne i Google Sweden er det ingen som er tilgjengelige til å gi noe svar på hvorfor Kardemomme by har havnet i Vågsbygd.

Har du søkt på et sted i Google Earth, for å så havne et helt annet? Tips oss på mail.