Kristiansand: Mona Elen Drange (SV), Aase Paulsen (Ap) og Astrid Bekkenes (V) gikk imot planene om ny blokk. Med syv mot to stemmer vedtok byutviklingsstyret i går at den planlagte blokka på Kuholmen foreløpig ikke blir bygget. De frustrerte naboenes protester under befaringen tidligere på dagen hadde tydeligvis gjort inntrykk på flere.

— Nå må politikerne våkne! tordnet en eldre mann mot lederen i byutviklingsstyret, Hans Otto Lund (H), da følget inspiserte området i Kuholmsveien.

Fædrelandsvennen skrev i går om Øyvind Sigurd Andreassen, som ville fått den nye blokka som nærmeste nabo.

I går møtte nærmere 20 naboer mannsterke opp for å kjempe mot ny blokk i nabolaget. Fire representanter fra nabolaget valgte også å delta på byutviklingsstyrets møte på ettermiddagen. Befaringen ble preget av sterke protester og følelsesladede utbrudd.

Hysjet ned

Byutviklingsstyret la i går ut på en seksposters befaring, der Kuholmsveien 31-37 var første stopp. Med seg hadde de eierne av tomta, Agderbygg AS og arkitektfirmaet Arkade AS. Hans Otto Lund (H) holdt fast på at arkitekten skulle få uttale seg først, og hysjet på dem som prøvde å avbryte og komme med argumenter. Ikke før forsamlingen nådde Øyvind Sigurd Andreassens hage og fikk se hvor høyt blokka vil ruve foran huset hans, ble det åpnet for innspill og kritikk. Og da sparte ikke de oppmøtte på kruttet.

Dårlig info

— Dette er en kulturkollisjon bygningsmessig og passer ikke inn blant de gamle husene her, uttrykte lederen for Lundsiden Bryr Seg, Arne Karlsen, i etterkant av befaringen.

Karlsen mener utbyggerne har vært altfor dårlige til å informere naboene om hvordan området vil se ut om byggingen blir gjennomført. Selv holdt han seg noe i bakgrunnen i går og lot de mest berørte stå for innspillene. Like fullt lover han å fortsette å tale deres sak.

— I dag var det viktigst at beboerne fikk sagt sitt, og det synes jeg de gjorde på en veldig god måte, sier Karlsen.

ann.magritt.arnli@fedrelandsvennen.no