SIRDAL: – Kvinnen ble funnet av letemannskapene som gikk langs elva Tverråna klokken 21.21 fredag kveld. Hun hadde klart å komme seg i land på egen hånd, forteller operasjonsleder Karstein Tendenes i Rogaland politidistrikt til NTB.

Kvinnen var på vei til hytta sammen med sin mann da begge gikk gjennom isen. Mannen klarte å komme seg opp, mens kvinnen forsvant under isen.

— Et par skulle krysse Mydlandsvatnet over til hytta si på vestsida av vannet. De gikk da begge gjennom isen. Mannen klarte å komme seg opp, noe kvinnen ikke klarte, forteller vakthavende redningsleder Terje Langås ved Hovedredningssentralen på Sola.

Det var mannen som meldte fra til politiet om ulykken. Det er uvisst når de to gikk gjennom isen og hvor lang tid det gikk før han fikk varslet politiet klokken 19.47. For dårlig vær for Sea King

På grunn av svært vanskelige værforhold i fjellet i går, kunne ikke Hovedredningssentralen sende opp verken Sea King redningshelikopter eller Luftambulansen med dykkere.

— Det gjorde at det tok lenger tid å komme i gang med redningsoperasjonen. Det lokale brannvesenet på Tonstad rykket ut med dykkere. Men det er bratt og svært ulendt å ta seg fram til Mydlandsvatnet hvor ulykken skjedde, forklarer Landås.

Han anslår en marsj på tre kvarter fra Mydland på riksveg 42 vest for Tonstad, opp på fjellet og inn til Mydlandsvatnet.

Paret skal være fra Stavanger-kanten. Åstedet for ulykken er like ved fylkesgrensen mellom Vest-Agder og Rogaland.

Straks mannen ringte, ble det slått full alarm. Med siden værgudene var mot dem, måtte Hovedredningssentralen på Sola sende sine folk i bil oppover til ulykkesstedet.

Stavanger-paret skal ha gått gjennom isen i den nordre delen av Mydlandsvatnet, får Fædrelandsvennen opplyst.

svein.versland@fedrelandsvennen.no