KRISTIANSAND: Ingen personer er så langt pågrepet for oppskytingene.

— Vi har fått meldinger om ulovlig oppskyting fra hele distriktet. Vi har vært ute på flere av stedene, men når de ser oss løper de alle veier, sier operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Den siste natten i 2006 fikk politiet inn 45 klager på fyrverkeri, noe som er om lag det samme som natten før. Mellom klokken 16 og 24 fredag kveld hadde politiet mottatt 43 meldinger om oppskyting av fyrverkeri. Fra midnatt til klokken 10 lørdag morgen fikk de inn seks tilfeller til.

Søndag formiddag og ettermiddag fikk politiet inn ytterligere fem meldinger.

Registreres

— De fleste tilfeller fører bare til en registrering hos oss. Vi har ikke mulighet til å reise ut på alt, medgir Austenaa.

Rundt midnatt natt til søndag var den travleste tiden. I løpet av kort tid fikk politiet inn meldinger fra Mandal, Arendal, Vennesla, Søgne og Kristiansand.

En rakett ble fyrt av inne i parkeringshuset ved torvet i Arendal, men ingen personer skal ha kommet til skade. I Møllevannsveien i Kristiansand ødela personer en postkasse, mens på Fidjemoen skjøt ungdommer mot forbipasserende biler.

— Vi tok beslag av to poser fyrverkeri på Fidjemoen av ungdommer som var på stedet, sier Austenaa.

På Tangvall i Søgne ble gutter observert da de skjøt opp fyrverkeri ved 01.30-tiden, men gjerningspersonene var forsvunnet fra stedet da politiet ankom.

Ødelar ror

Flere postkasser ble lørdag kveld sprengt i stykker både i aust og vest. I Arendal fikk en mann skutt i stykker roret på båten sin av det han selv mener er dynamitt. På Vigevoll skole i Kristiansand skjøt noen fyrverkeri inn på skolen.

— En av rutene på skolen er skutt i stykker ved halv elleve-tiden. Vi har fått navnet på noen personer som kan ha tilknytning til dette, og vi vil følge opp saken nærmere, sier operasjonsleder Frank Solås.

Omtrent på samme tidspunkt ringte en mann fra Flekkerøy og fortalte at han hadde fått en rakett i bilen. Mannen vil trolig anmelde saken. Flere huseiere som har fått postkassene sine sprengt i stykker har også varslet anmeldelse.

— Blant annet fikk en mann sprengt i stykker en 22 år gammel rosemalt postkasse. Mannen var ganske fortvilet over dette, og vil anmelde saken, sier Solås.

Ulovlig oppskyting av fyrverkeri straffes med bøter på et par tusen kroner og oppover. Fra i dag klokken 18.00 kan du derimot fyre opp så mye krutt du vil. Men kun frem til 02.00 natt til første nyttårsdag.