Er du selv i Egypt, eller kjenner til sørlendinger som oppholder seg i landet, kan du ringe journalist Lars Hollerud på 90870710 eller Svein Versland på 90012278.

Verken Utenriksdepartementet eller Pyramidene Reiser har fått melding om nordmenn som skulle være rammet av terrorangrepet mot flere hoteller i Sharm el-Sheikh i Egypt natt til lørdag.

Pyramidene Reiser, som er spesialist på Egypt, er det eneste norske reiseselskapet som har reiser til Sharm el-Sheikh om sommeren, og alle deres rundt 300 gjester er i god behold.

– Alle som bor på våre hoteller har det bra, og det er ikke meldt om at noen er skadd, sier daglig leder i Pyramidene Reiser, Hesham Elnashar, til NTB.

– Det er åtte stykker som har reist med bare fly, som vi ikke har vet hvor er. Men vi har oppfordret dem til å ta kontakt så snart som mulig, sier han.

Elnashar forteller at de hadde et fly med 180 gjester som landet i Sharm el-Sheikh en halv time etter eksplosjonene, og at de er i god behold.

Etter anbefaling fra egyptiske myndigheter ble de først holdt tilbake på flyplassen, men i firetiden om morgenen var de framme på hotellene sine og i ferd med å sjekke inn.

118 gjester var der fra før og skal være i en uke til. Etter å ha vært i kontakt med hotellene de bor på, kan han melde at de alle har det bra. Elnashar har ikke fått melding om at noen av gjestene ønsker å reise hjem tidligere.

Ingen av hotellene som Pyramidene Reiser bruker, er blant dem som er berørt av terroraksjonen.

Beredskapsteam

Heller ikke Utenriksdepartementet, som raskt samlet sitt beredskapsteam, har fått melding om nordmenn som er skadd.

– Vi har sendt en fra ambassaden i Kairo til Sharm el-Sheikh for sikkerhets skyld, sier fungerende talskvinne Cathrine Andersen til NTB.

Beredskapsteamet har vært i kontakt med alle de norske reiseselskapene og fått klarlagt at det bare er Pyramidene Reiser som har reisende i Sharm el-Sheikh nå.

Andersen sier at Sharm el-Sheikh først og fremst er vinterdestinasjon for norske reiseselskaper, men at man ikke kan utelukke at uavhengige reisende er i den populære rødehavsbyen, der minst 50 mennesker ble drept i terrorangrepet natt til lørdag.

Norske i Hurghada

Star Tours reiser begynner først i oktober, men UD har fått beskjed om at Star Tour har 220 norske reisende i Hurghada på den andre siden av Rødehavet.

Til sammen 900 skandinaviske turister befinner seg for tiden i Hurghada, opplyser Stig Elling til det danske nyhetsbyrået Ritzau. Av dem kan noen ha reist med ferje over Rødehavet til Sharm el-Sheikh på egen hånd med ferje, ifølge Ritzau.

Politiet i Egypt opplyser at det er mange turister blant de drepte. Hittil er det meldt om drepte fra Storbritannia, Frankrike, Spania, Russland, Nederland, Qatar og Kuwait.