LILLESAND: — Vi mener det er den beste løsningen å beholde bryggen. Det sier Per Aarnes, som er byggherre på Skudeholmen, like utenfor Skottevig i Høvåg. I brev til kommunen innrømmer han at brygga er ulovlig oppført, og er blitt større enn den som var der tidligere. Likevel søker han om å få beholde den omstridte bryggen ved båthuset, «til tross for at det ikke skal være lettere å få tilgivelse enn tillatelse til å restaurere en brygge», som han skriver i søknaden til Lillesand kommune.

Aarnes er anmeldt til politiet for en rekke ulovlige terrenginngrep på holmen, og er pålagt av kommunen å tilbakeføre terrenget og fjerne den ulovlige brygga innen 1. juli. Aarnes har gjennom sin advokat klaget på dette vedtaket.

— Dagmulktene løper, sier byggesaksleder Øivind Fiskaa i Lillesand kommune. Han mener at brygga helt klart er bygget ulovlig, og viser til vedtak om at den må fjernes. Klagesaken om terrenginngrepene på naturperlen Skudeholmen kommer opp i planutvalget til høsten.

— Jeg er ikke varslet om at dagbøtene løper. Vedtaket sier bare at det kan gis dagbøter, sier Aarnes, som for tiden ferierer i sin nye hytte på Skudeholmen.

— Vi kan ikke avslutte terrengarbeidene før vi har avsluttet anleggsarbeidene rundt hytta. Det henger sammen. Vi kan heller ikke rydde opp rundt båthuset når folk bader på Skottevig, sier Aarnes.

Det var i januar i år at kommunen stoppet alt arbeidet i terrenget på Skudeholmen fordi det ikke var tatt nok hensyn til landskapet på holmen. Byggetillatelsen ble gitt under forutsetning av at det sårbare terrenget på den lille naturperlen skulle behandles skånsomt. Per Aarnes kjøpte hytta på holmen for fire-fem år siden og fikk rammetillatelse til å rive den gamle hytta, som var dårlig vedlikeholdt. Fylkesmannens miljøvernavdeling var svært skeptisk til nybygget, men likevel vedtok administrasjonen i Lillesand kommune at Aarnes kunne bygge, men måtte følge en rekke strenge kriterier for å ta vare på terrenget på Skudeholmen. Planutvalgets medlemmer fikk bakoversveis da de var på befaring i april og så hvordan det så ut rundt den nye hytta. Grunneieren på sin side mente at politikerne overreagerte og at området rundt hytta vil bli tilbakeført. Han har hatt besøk av kommunens folk tidligere denne måneden. De ønsket en utdypende beskrivelse av hvilke tiltak som vil bli satt i gang for tilbakeføring av terrenget rundt båthuset.

— Målsettingen er som jeg gjentatte ganger har sagt - at Skudeholmen skal fremstå som «uberørt» når arbeidene avsluttes, skriver Per Aarnes blant annet i brevet til Lillesand kommune.