Mandal: Mannen i begynnelsen av 20-årene opptrådte så truende og aggressivt mot en politibetjent at betjenten fant det nødvendig å bruke pepperspray mot ham.

Kristiansand tingrett har dømt mannen til fengsel i 45 dager for to slåsskamper han var med på i august i fjor. Han må dessuten betale 3000 kroner i saksomkostninger.

En uke før han forsøkte å stoppe pågripelsen, oppdaget mandalitten at en av kameratene var i en krangel. Han gikk da bak mannen som kranglet med kameraten, dyttet ham i bakken og sparket ham i brystet og hodet. Søsteren til mannen fikk tilkalt politiet som stoppet slåssingen. Mandalitten forklarte oppførselen sin med at han ikke likte mannen som kranglet med kameraten.

Mandalitten er tidligere dømt og bøtelagt for lignende episoder. Bare et par dager før den første slåsskampen ble han dømt til fengsel i 30 dager. Tingretten uttaler at mandalitten hadde opptrådt uprovosert og synes å ha problemer med å avstå fra kriminell virksomhet, men det er registrert at han ikke har begått ny kriminalitet det siste året.

Mannen ba retten om at straffen ikke blir lengre enn at den kan sones i ferien, siden han har hatt en positiv utvikling og er på vei til ny jobb.