Mandal: Selv om Kimestad bevisst unngikk å nevne navn, var kravet fra Høyre og KrF en renvasking av tidligere ordfører Kirsten H. Leschbrandt og tidligere rådmann Tore Gullichsen.

Kimestad mente lagmannsretten hadde slått fast at verken rådmann, ordfører, forhandlingsutvalg eller andre impliserte i kommunen kunne klandres for prosjekteringen som resulterte i at molen flere ganger forsvant til sjøs.

— Kritikken som ble reist mot kommunens kommandolinjer og håndtering av problemene like før jul 1999, var ubegrunnet. Jeg beklager at kritikken ble framsatt, men mye skjedde i opphetede debatter og sjokktilstand, sa Kimestad.

Kimestad slo fast at kommunens framgangsmåte for å få industri på et naturområde på Gismerøya var kritikkverdig, men uten å gå nærmere inn på den flengende kritikken som kom fra settefylkesmannen i Rogaland. Hun unngikk også å minne om den bitre striden i kommunens ledelse med beskyldninger om blant annet dolking i ryggen.

Erstatningssaken for molene er ennå ikke avgjort i Høyesterett. Det er også reist erstatningskrav mot kommunen etter skadene for Nor Element.