Ambulansen brøt fullstendig sammen, og måtte hentes av Viking.

— Vi fikk raskt assistanse fra en ambulanse i Oslo og overførte pasienten til denne bilen. Pasienten led nok ingen overlast, sier Tor Laukvik, avdelingsleder for de prehospitale tjenester ved Sørlandet sykehus i Arendal.

— Våre ambulansesjåfører måtte ta bussen hjem, men det var ikke noe problem. Verre er det at bilene våre ikke er til å stole på. Det er tross alt utrykningsbiler vi snakker om, poengterer Laukvik.

Havariet er ikke det første ved sykehuset. Laukvik røper at ambulanser har brutt sammen flere ganger den siste tiden, og legger ikke skjul på at bilparken ved sykehuset er meget dårlig. Flere av dem er kjørt rundt 500 000 kilometer.

— Det er en konsekvens av at det ikke har vært penger til å fornye bilparken, sier Laukvik.

I Arendal er det to såkalte førstelinjebiler som nesten kontinuerlig har akuttkjøring og hasteturer. De to bilene dekker Arendal, Tvedestrand og Froland. I tillegg har man noen gamle reservebiler som blir satt inn når førstelinjebilene må på service eller når de bryter sammen.

— For oss er det ikke noen sensasjon lenger at ambulansene havarerer. Om det ikke er daglig kost, skjer det ganske ofte, sier en ambulansesjåfør Agderposten har snakket med.