Bedriften skal totalt levere 200 tonn utstyr til rederiet Bergesen Worldwide Offshore, melder avisen. Kontrakten ble sikret i sterk konkurranse med internasjonal industri.

— Dette er en kontrakt som passer godt inn i vårt produktspekter, sier administrerende direktør Yngve Halvorsen hos Parat Halvorsen AS, til avisen Agder.

I løpet av våren skal utstyret skipes til Singapore, hvor rederiet bygger en av sine oljetankbåter. Et spesialskip vil komme til Flekkefjord for å hente de ferdige offshoresystemene.

— Midt på 1980-tallet og frem til begynnelsen av 1990-årene var vi sterkt inne på offshoremarkedet. Det at vi har kompetanse til å lage en pakkeløsning for rederiet, var nok avgjørende for at vi fikk ordren, sier Halvorsen.

Han medgir at bedriften, som har 50 ansatte, nå klarer seg godt ordremessig. Neste år har kjelebedriften ordrer for 30 til 40 millioner kroner.

— Vi er i en gunstig ordremessig situasjon. Ordrereserven for 2006 er allerede på mellom 30 og 40 millioner kroner, og det er en situasjon som er meget betryggende for bedriften og de ansatte, sier han.