LILLESAND:

— Vi har ingen ønske om å stoppe TVSør dersom de og har mulighet til å bygge ut og sende i Lillesand og Birkenes. Men vi gir ikke fra oss senderne våre, og vi har konsesjon til 2009, sier Peer L. Andreassen, daglig leder i TVA til Fædrelandsvennen.

For ett års tid siden skilte TVSør og TV Aust-Agder (nå TVA) seg og dannet to separate lokale tv-stasjoner. Siden den tid har Lillesand og Birkenes mottatt TVA. Mange uttrykte stor misnøye da endringen ble innført, og den siste tiden har temaet igjen dukket opp på debattsidene. En av dem som heller vil ha TVSør enn TVA er 16-åringen Joachim H.M. Sørensen.

— Jeg føler at vest-regionen hele tiden blir utelatt hos TVA. De tar bare for seg Arendal og østover. Jeg savner mer stoff om Lillesand og Birkenes, sier Sørensen.

— Vi prøver så godt vi kan å gi et godt tilbud til folk i vestre del av fylket også. Sammenlignet med for ett år siden sender vi dobbelt så mange saker fra Lillesand og Birkenes, sier Peer L. Andreassen.

Tor Mjaaland, daglig leder i TVSør forstår frustrasjonen, og skulle ønske det var noe de kunne gjøre.

— Vi beklager veldig fra vår side at de i Lillesand og Birkenes ikke får sett TVSør. Vi opplever at det er et sterkt ønske om det, men så lenge TVA tviholder på konsesjonen er det ikke noe vi kan gjøre, forklarer han.

Løsningen kan komme når det digitale bakkenettet rulles ut om et par år.

— Det har kommet mye raskere enn vi trodde, og mye tyder på at det kan være klart på Sørlandet allerede i 2007. Da kan resultatet bli at alle i Agder får inn både TVSør og TVA, forklarer han.

Lene Gunvaldsen