Kristiansand: Den er denaturert og tilsatt salt og pepper, så den smaker ikke særlig godt hvis du skal drikke den, ler Roar Tofte fra Winetrader AS, firmaet som importerer Smak & Mat-flaskene som står i hyllene på Meny.

Før helgen ble Fædrelandsvennen kontaktet av kunder som hadde vært på Meny Grim og handlet. De hadde oppdaget at det sto rød— og hvitvin i hyllene med alkoholinnhold på 13 og 11 prosent. I utgangspunktet har matbutikker ikke lov til å selge drikkevarer med høyere alkoholinnhold enn 4,7 prosent, men fordi vinen er denaturert har de lov. Å denaturere betyr å forandre egenskaper hos et stoff, da særlig å gjøre noe udrikkelig ved å tilsette gift- eller smaksstoff.

— Det er ikke første gangen vi får henvendelser fra kunder som lurer på dette, og dere er ikke den første avisen som skriver om det, sier Tofte. Produktet er laget for at vinen ikke skal være drikkende. - Det var et problem at folk som jobbet med å lage mat ofte forsynte seg av matvinen. Derfor ble denne typen med en prosent salt og pepper laget, for å fjerne fristelsen.