SØGNE: – I et avhør i løpet av fengslingsperioden, erkjente han straffskyld for å ha kjørt bilen som forårsaket dødsulykken. Han erkjenner også uaktsomhet, sier politiadvokat Nils Grønås i Agder politidistrikt.

19-åringen ble løslatt fra varetekt fredag.

Politiet har dermed fått bekreftet det de var sikre på, nemlig at de pågrep rett mann etter dødsulykken. En motorsyklist fra Vestlandet omkom i bunnen av Trybakken innerst i Trysfjorden på E 39 litt før midnatt lørdag 20. august.

– 19-åringen har erkjent at han kjørte bilen alene, sier Grønås.

Den amerikanske trucken som 19-åringen kjørte, var stjålet like i nærheten av ulykkesstedet.

Motorsykkelen ble med bilen over veien og ned i grøfta, mens motorsyklisten ble liggende delvis i veibanen etter ulykken. Mc-føreren døde etter kort tid.

Søgne-gutten stakk fra ulykkesstedet. Han ble pågrepet etter at han ble innhentet av en hundepatrulje fra politiet etter ulykken.

En 23 år gammel kvinne har også status som siktet i saken. Hun har vært pågrepet og avhørt. Med 19-åringens erkjennelse, er hennes rolle mer perifer.

Politiet venter på resultatet av tekniske undersøkelser før de konkluderer med en påtalemessig avgjørelse.

– Graden av siktedes uaktsomhet vil være avgjørende for tiltalespørsmålet. Dette har vi ennå ikke tatt stilling til, sier politiadvokat Nils Grønås.