Oslo (NTB-Per-Kristian Eriksen): – Slik situasjonen ser ut nå, ser det ikke ut som om det blir nødvendig å holde muntlige forhandlinger for noen, sier lederen i Domsutvalget i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité, Lars Erik Frisvold til NTB.

Det var i styremøte 27. april at Idrettsforbundet vedtok å anmelde 11 av medlemmene i Krans styre fra 1999 til 2003 som en følge av det store underskuddet som ble avdekket i fjor vinter. I tillegg til de styrevalgte medlemmene som ble anmeldt, omfattet anmeldelsen også generalsekretær Ivar Egeberg.

Både idrettspresident Kjell O. Kran og Ivar Egeberg trakk seg med umiddelbar virkning etter økonomiskandalen, men likevel gikk det over ett år før idrettsstyret med Karl-Arne Johannessen som president bestemte seg for å anmelde Krans styre.

Forlenget frist

På grunn av sommerferien fikk de anmeldte forlenget frist med å komme med sine tilsvar til Domsutvalget. Innen 1. september skulle alle tilsvar være i utvalgets hender, og den fristen ble overholdt.

– Vi har allerede rukket å ha et møte i Oslo og kommet fram til en avgjørelse for de aller fleste. Det betyr at det trolig ikke kommer til å bli muntlige forhandlinger, men fortsatt gjenstår det noen detaljer å diskutere for noen av de anmeldte, sier Frisvold til NTB.

Lederen i Domsutvalget sier at protokollen for flesteparten av styremedlemmene blir sendt ut i slutten av inneværende uke, og selv om det ikke virker som muntlige forhandlinger blir nødvendig, så er det fortsatt løse tråder. Det kan jo også hende at enkelte av de anmeldte vil kreve å få møte fysisk for Domsutvalget, og da må slike krav behandles for seg.

Egeberg spesiell

Anmeldelsen av tidligere generalsekretær Ivar Egeberg er spesiell, for han var ikke tillitsvalgt, men ansatt.

– Det er en litt spesiell problemstilling når det gjelder Egeberg. Vi må vurdere om hans rolle skal vurderes etter idrettsforbundets lover, sier Frisvold.

Lederen i Domsutvalget har helt siden han fikk den såkalte Kran-saken på bordet vært innstilt på å få behandlingen av saken raskt unna. Nå ser det ut som om saken langt på vei kan være ute av verden i løpet av september.

De som er anmeldt, og som trolig kommer til å få avgjort sakene sine rent administrativt, er president Kjell O. Kran, visepresidentene Grethe Fossli og Odd Flattum, styremedlemmene Steinar Arvesen (Akershus), Kristin Berthelsen (Aust-Agder), Kjell Å. Gottvassli (Nord-Trøndelag), Alf E. Jacobsen (Finnmark), Grete Ingeborg Nykkelmo (Oslo), Liv Røe (Oppland) og Katharina Søreide (Hordaland).

Gerhard Heiberg, representant for Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) i Norge, satt også i styret og er anmeldt. (©NTB)