For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.KRISTIANSAND: Styret ved Mediehøgskolen Gimlekollen vedtok i formiddag med seks mot en stemme et nytt ansettelsesreglementet.

Det lyder slik:

1. Den som tilsettes ved Mediehøgskolen Gimlekollen må kunne identifisere seg med — og bekjenne kristen tro.

2. Den som tilsettes ved Mediehøgskolen Gimlekollen må kunne forplikte seg på høgskolens basis og form slik den helhetlig kommer til uttrykk i høgskolens verdidokument.

3. Den som tilsettes ved Mediehøgskolen Gimlekollen må ha kjennskap til eiers basis og verdier.

På direkte spørsmål fra Fædrelandsvennen ville ikke styreleder Hans Fredrik Grøvan svare hverken ja eller nei på om samboere kan få jobb ved Mediehøgskolen etter det nye ansettelsesreglementet.

Alf Kjetil Igland, en av de ansatte som tidligere har vurdert å slutte ved skolen, vil nå se nærmere på hva det nye reglementet betyr i praksis før han tar stilling til fortsatt arbeide ved skolen.

— Jeg tolker det nye ansettelsesreglementet slik at en person som er faglig best kvalifisert vil få jobb uavhengig av samlivsform.

I sommer valgte Fædrelandsvennen å bryte samarbeidet med den kristne skolen på grunn av det omstridte reglementet. Dermed mistet skolens studenter praksisplasser i avisen.

Redaktør Finn Holmer-Hoven har ikke bestemt om avisen nå vil endre sin holdning til skolen.

– Før vi bestemmer oss og eventuelt endrer på noe, må vi se hvordan de nye reglene er utformet og dessuten finne ut om det er garantier for at det innebærer en realitetsendring, sier sjefredaktør Finn Holmer-Hoven i Fædrelandsvennen til NTB.

Distriktsredaktør Steinar Nielsen ved NRK Sørlandet vil heller ikke si noe før han har sett det nye tilsettingsreglementet. NRK Sørlandet har tidligere gitt praksisplasser til studentene ved skolen. Ifølge Nielsen er ikke dette noen fast ordning, men noe som vurderes årlig.