– Da bølgen kom, grep sønnen min tak i søsteren sin på fire og løp av gårde. På fjellet kom det raskt hundrevis av mennesker som flyktet fra vannmassene som skyllet over land, forteller Steinsland til NTB.

I trygghet på fjelltoppen fikk familien opplysninger om at flere bølger kunne komme og at flere personer skulle ha kommet til skade nede på stranda da bølgene kom.

På bryllupsreise

Bryllupsreisen for familien på fire fra Stavanger ble alt annet enn det de planla. Sønnen Sindre (8) og lillesøsteren Miriam (4) lekte i bassenget da foreldrene hørte bruset av den første bølgen.

– Det hørtes ut som en stor fiskestim kom i vannet. Først ble vi stående og se på og lurte på hva dette var. Så kom vannet, og da var det bare å ta beina fatt, sier Steinsland.

Etter å ha tilbrakt hele dagen på fjellet i badetøyet, begynte familien å gå ned til hotellet igjen søndag kveld (lokal tid).

150 døde

På ferieøya Phuket, nord for Koh Lanta, fikk Kristin Salicath Halvorsen opplysninger om at liv gikk tapt da bølgene kom. Også der har de reisende fått opplysninger om at flere bølger kan komme.

– Det går rykter om at 150 mennesker er døde her i området, og det ventes en ny, større bølge, sier Kristin Salicath Halvorsen til NTB.

Hun og mannen Ivan Karlsen hadde kjempeflaks da dro inn til Phuket by lørdag.

– Det er stor katastrofe, mange er døde. Strender og veier er ødelagt, flyplasser stengt. Vi er litt i sjokk, men har det bra, sier de.

Alle hoteller i Phuket er smekkfulle, og det er utrolig vanskelig å få informasjon, sier Salicath Halvorsen.