OSLO: — Det kommer to nedbørsområder. Det ene onsdag og det andre torsdag. På fjellet blir det snø, mens jo lenger ned langs kysten man kommer, jo større er sannsynligheten for at det blir regn, sier vakthavende metereolog Jon Smits til Fædrelandsvennens nettavis.

Dermed garanterer han hvit jul på Hovden og øvre deler av Setesdal. Riktignok vil temperaturen stige noe onsdag og torsdag, men neppe over null grader. På julaften synker temperaturen igjen.

Men langs kysten og i lavlandet blir det bare regn. Mandag kveld kan det komme noe sludd og snø, men når temperaturen stiger dagene etter, vil det bare bli regn. Også langs kysten vil temperaturen synke igjen på selveste julaften, men ikke nok til noen "White Christmas" i år heller.

Trøsten får være at det går mot lysere dager. Tirsdag er det vintersolverv, og fra klokken 13.42 vil solen, slik vi ser den fra vår del av verden, gradvis gå høyere på himmelen.Man sier gjerne at solen snur. Tirsdag opplever vi vår mørkeste dag. Det betyr at solen ved vintersolverv har sin sørligste posisjon.

15. januar vil man se solen igjen i Tromsø.

Daglengden øker bare meget langsomt den første tiden. I Oslo blir dagen åtte minutter lenger og i Trondheim 13 minutter lenger fram til årsskiftet, skriver NTB.

Du kan sjekke været på Sørlandet akkurat nå på webkameraene.