KRISTIANSAND: – Jeg har gjort opp for meg. Jeg har fått min dom og ønsker å legge saken bak meg, sier eiendomsmegleren til Fædrelandsvennen.

Den oppsagte megleren har tilstått underslaget og et hytteinnbrudd og har fått en tilståelsesdom i Kristiansand tingrett.

Han er dømt til 60 timers samfunnsstraff for underslag i 2002 og 2003. I følge siktelsen mot ham, skal han uberettiget ha tilegnet seg pengene fra forretningens klient— og driftskonto. Underslaget ble oppdaget av interne kontrollrutiner. Det førte til at megleren i 30-årene mistet jobben.

Tingretten mener det er straffeskjerpende at underslaget er gjort mot arbeidsgiver og at han var i en betrodd stilling da underslaget skjedde. Det skal ha skjedd flere mindre underslag i perioden 30. august 2002 til 7. april 2003. At han medvirket til et hytteinnbrudd om morgenen fredag 17. september i år på Støodden på Salbostad i Kristiansand, er også skjerpende. Innbruddet skjedde ved at et glass i døren ble sparket inn. Det ble stjålet en rekke løsøregjenstander i innbruddet.

Eiendomsmegleren er ikke tidligere straffedømt eller bøtelagt. Det han nå er dømt for skal i følge dommen ha skjedd i en periode hvor han hadde en vanskelig livssituasjon. Han har også betalt tilbake det underslåtte beløpet til arbeidsgiver og gjort opp med hytteeieren.