GRIMSTAD: I over 50 år har den tradisjonsrike familiebedriften tatt i mot leiepress. På et normalår vil 3-400 tonn epler bli omgjort til saft hos Fuhr, men årets eplehøst har vært usedvanlig dårlig.— Vi forventer å få inn 100-200 tonn epler i år. Det er den dårligste eplehøsten på mange år, og det går selvsagt ut over driften, sier Nic Fuhr til Fædrelandsvennen.Hele denne uken har de tatt i mot epler fra hageeiere fra hele Sørlandet. I tillegg reiser de rundt fra Farsund til Tvedestrand slik at folk kan komme å levere eplene sine til pressing.- Det er ikke noe minimumsmengde. Folk kan komme med en bærepose eller ti. Bare vekta kan registrere det, så tar vi i mot, sier Fuhr.Nå er det ikke helt riktig at det er saft fra egne epler du får med deg. For eplene blir presset i mengder på fire tonn om gangen. Men ekte ren eplesaft - kanskje fra naboens hage - får du. Betalingen for egne epler får hageeierne i form av rundt 30 prosent avslag på saften, og du kan velge om du vil ha ren eplemost eller sukret eplesaft.- Dette er den koseligste tiden på året. Vi får en helt unik kontakt med kundene når de kommer her og leverer epler. Mange har kommet i flere tiår. Nå har de kanskje barnebarna med seg for å føre tradisjonen videre, sier Nic Fuhr.Den rene eplemosten står for 80 prosent av salget. Til sammen selger Fuhr 300.000 flasker eplesaft hvert år. Epler fra hageeiere står for omlag halvparten av produksjonen. I tillegg kjøper bedriften epler fra fruktdyrkere.Det er fire år siden den 114 år gamle bedriften sluttet å produsere vin, men fortsatt er det flasker på lager.Fuhr har åtte ansatte og en omsetning på fem millioner kroner. I høysesongen tar de inn åtte-ti ekstrahjelpere.