LILLESAND:

I forbindelse med kommuneplanarbeidet i 1999 ble det argumentert med at Flørenes skulle bli den fremtidige nye bydelen i Lillesand. Fylkesmannen støttet den gangen forslaget om å legge arealene ut til utbyggingsformål, men fremhevet at allmenne friluftsinteresser, og spesielt i strandsonen, måtte ivaretas.

I innspillet til planarbeidet som utføres av SMS arkitekter AS, tar miljøvernavdelingen opp en rekke momenter, spesielt når det gjelder å ivareta allmennhetens interesser, sikring av grøntsoner og ferdsel i kystsonen.

«Byggeforbudet i 100-meters beltet til sjøen gjelder ikke i området med reguleringsplan, men de intensjoner som ligger nedfelt i byggeforbudet skal imidlertid ivaretas gjennom reguleringsplanen», skriver miljøvernavdelingen og viser til Miljøverndepartementes »strandsonebrev« om at strandsoner er et område av nasjonal interesse.

«Momentet om sjønær utbygging må ikke gå på bekostning av arealer i strandsonen som må avsettes til allmennhetens ferdsel og opphold. Særlig må det avsettes arealer for allmenn tilkomst til sjøen og arealer på land og sjø for plasser som er egnet for bading for små og store, og sjørettede aktiviteter for barn og unge. Det samme gjelder ferdselsmuligheter langs sjøen over lengre strekninger. I nødvendig grad skal også sjøarealene reguleres slik at allmenne interesser ivaretas» heter heter det i innspillet fra miljøvernavdelingen.

I Lillesand kommunes egen grøntstrukturanalyse kommer hele planområdet inn under kategorien «områder med meget store naturverdier».

bjorg.boe@fedrelandsvennen.no