LILLESAND: — Vi er lei oss. Langt inn i sjelen. Denne lavvoen er jo en del av en næring som skal utvide sesongen. Vi tar hensyn til hyttenaboene, og lavvoen skal ikke brukes mellom 15. juni og 15. august. Dette blir en del av aktiviteten på vinteren, sier Wenche Ludviksen i Brekkestø Charter. Og hun legger til:

— Uansett kommer vi ikke til å rive lavvoen, den står jo på vår eiendom. Så får det heller være lekehytte for barnebarna.

Brekkestø Charter har satt opp lavvoen på 50 kvadratmeter vel 70 meter fra sjøen. Det er søkt om skjenkebevilling.

Fylkesmannens miljøvernavdeling har vurdert saken og ser på lavvoen som meldepliktig. Men kan ikke se at den kommer i veien for allmenne friluftsinteresser i området.

Det er kommet to innsigelser fra naboer. Margaret og Ronald Seterøy peker på at hyttene blir brukt til hvile og rekreasjon store deler av året. De kan ikke se at en slik lavvo er i nærmiljøets interesse. Og advokat Håkon Tranberg skriver på vegne av Flak AS at bruken av en slik lavvo kan bli en veldig belastning for nabolaget.

Byggesakslederen i Lillesand, Helge Hansen, skriver at han har stor forståelse for at naboene reagerer. Drift av lavvoen vil føre til støy og sjenanse. Han mener at etablering av en slik næringsvirksomhet bør vurderes i sammenheng med kommuneplanen. Han foreslår å si nei til lavvoen. Men om de folkevalgte skulle si ja, anbefaler han en tidsbegrensning slik at saken kan tas opp igjen etter en eller to sesonger.

Anja Lund, salgssjef på Rica Dyreparken Hotel, beklager det om det blir nei til lavvoen:

— Vi lever av konferanser fra august til mai. Og da trenger vi noe mer enn bare et hotell til å trekke folk ned hit. Vi har dyreparken. Og nå har vi begynt å bruke Brekkestø på båtturer og havrafting og fått gode tilbakemeldinger. Med en slik lavvo vil vi ha enda en aktivitet å tilby. Det er et fortrinn å ha en pakke der båtturene avsluttes med et varmt måltid i en lavvo, sier hun.