KRISTIANSAND: — Det er ikke ondsinnet ment. Alt i politikken må ikke være så gravalvorlig. Hvis de ikke tåler dette, skal jeg love at jeg i alle fall skal ha det moro med de, sier nettredaktør Øysten Moi.

Se bildeserie av alle ordførerne her:

For en tid tilbake skrev Fædrelandsvennen om Tobias Corneliussen, som tegnet ordføreren i Iveland som frosk på et nøkkeroseblad. Karikaturtegningen ble for sterk kost for kommunens rådmann, som sensurerte bort tegningen. Ifølge kommunen var karikaturen en sjikane av ordfører Ole Magne Omdal.

Denne episoden satte nettredaktør Øysten Moi på ideen om å drive ap med flere ordførere.

— Vi synes det var skrekkelig moro den måten ordfører Omdal prøvde å ro seg i land etter froskesaken. Derfor ba vi leserne våre om å komme med forslag på hvordan andre ordførere kunne se ut. Det har haglet inn med mail, og telefonen har ikke stått stille, forteller Moi.

Ifølge Moi, er det de beste forslagene som nå er å finne på nettsiden deres. På siden framstilles åseralordfører Jørgen Åsland som en gorilla, kristiansandsordfører Jan Oddvar Skisland som ei geit, bykleordfører Kay Jeiskelid som sau, valleordfører Steinar Kyrvestad som bavian og ordfører i Evje og Hornnes, Bjørn Robstad, framstilles som en bulldog. Neste ordfører ut skal visstnok være Knus Austad.

— Vi må jo få lov til å ha det litt gøy. De er jo framme i manesjen hver eneste dag, og må tåle dette. Jeg har selv jobbet med politikk, og vet at det er et skuespill. Jeg koser meg når jeg kan få trekt de opp litt, sier Moi, som forteller at nettsiden har tre formål.

— Vi skal annonsere, informere og ikke minst provosere.

Nettredaktøren har ennå ikke fått noen tilbakemeldinger fra ordførerne. Han innrømmer også at han heller ikke har sjekket lovligheten av å publisere bildene.

— Det bryr jeg meg ingenting om, sier Moi.

FAKTA:

  • Moisundportalen er et bygdeblad som startet i 2002. * Har passert 103.000 sidevisninger.

  • Oppdateres daglig.

  • Skal annonsere, provoserer og informere.