Mandal: Men nå er hun mest takknemlig for at skadene ikke ble verre.

Bilisten kjørte mot enveiskjøringen ut av Skippergata ved Ungdomslokalet og kolliderte med Randi Aas Haugdal som syklet på fortauet mot sentrum.

— Jeg er alltid spesielt oppmerksom i krysset fordi jeg flere ganger har opplevd at biler kjører ut i Nygata mot enveiskjøringen, sier Randi Aas Haugdal. Den høye hekken i krysset gjør det umulig å se biler på vei ut for dem som beveger seg på fortauet mot sentrum. Bare mens hun stilte opp på bildet for Fædrelandsvennen, kjørte to biler og en syklist mot enveiskjøringen.

Aas Haugdal er overbevist om at sykkelhjelmen tok godt av for fallet.

— Legevakten konstaterte at jeg hadde brudd eller brist i ribbeina, men jeg hadde ikke tid til å kjøre inn til sykehuset i Kristiansand for å sjekke, sier Aas Haugdal og legger til at det gjør mest vondt når hun ler. Hun fikk skrubbsår både i ansiktet, på armene og hendene.

— Det utrolige var at sykkelen kom uskadet fra sammenstøtet, sier Aas Haugdal.

Selv om hun i øyeblikket verken kan sykle eller kjøre bil på grunn av skadene, er hun i full gang med forberedelsene til Barnas Dag på Sjøsanden onsdag. Da inviterer hun til sandslottkonkurranse, ponniridning, ludomesterskap, barneteater og musikk. Aas Haugdal innstiftet Barnas Dag mens hun drev kafeen på Risøbank og fikk besøk fra hele fylket.

I begynnelsen av august skal hun lede over 20 mandalitter i buss til Vestre Slidre for å oppleve seterlivet. Det fikk hun selv smaken på da hun tok budeiekurs på en støl i området i 1998. Hun inviterte først med alle interesserte i morgenbadeklubben og fortsatte med en annonse i avisen Lindesnes.

— Området er det eneste i landet med fortsatt stølsdrift. Når turen starter, er jeg bare nødt til å være frisk, sier Randi Aas Haugdal.