FROLAND: — Vi har bedt om bistand fra Kripos fordi dette er et mistenkelig dødsfall. Den avdøde mannen på 22 år ble i går sendt til obduksjon, sier lensmann Finn Thorstensen i Froland.

22-åringen skal være død av skuddskader. Det er uvisst om dette er en personlig tragedie eller om noen har utført en kriminell handling rettet mot 22-åringen.

— Vi vil ikke gå i detaljer på dette. Vi vil etterforske saken for å bringe mest mulig fakta på banen. Blant annet vil vi forsøke å finne arnestedet hvor brannen startet, sier Thorstensen.

Det var natt til søndag at huset hvor 22-åringen bor sammen med sin mor, brant ned til grunnen. Moren ble vekket av brannvarsleren og fikk ringt brannvesenet. 22-åringen ble funnet inne i huset.

I følge Agderposten skal han ha vært konstatert død før brannen startet. Den foreløpige obduksjonsrapporten kan gi svar på det allerede i dag. Men så er det spørsmål om hvem som har avfyrt skuddet eller skuddene.

— Har dere funnet våpen inne i huset?

— Det vil jeg ikke kommentere, sier Finn Thorstensen.

Politiadvokat Jostein Johannessen i Agder politidistrikt sier at politiet holder alle muligheter åpne i denne saken.

— Hvor fant dere avdøde inne i huset?

— Det vil jeg heller ikke si noe om, annet enn at han ble funnet inne i huset. Hvis dette blir en kriminalsak, er det et moment vi ikke vil ut med nå, sier Johannessen.