Kvart på elleve, en prins er født.

Utenfor Rikshospitalet står jaktlaget. Fotografer med ett kamera på hver skulder, journalister på telefon til sin respektive nettavis. «Det går rykter om en pressekonferanse klokka tolv».

Flagget blir heist, hospitalet gratulerer. Hvor enn man går er man i veien for noen.

I andre etasje på kvinneavdelingen står to sykepleiere og ser på TV 2s livesending fra flaggheisingen.

Tre-fire journalister holder vakt ute i minusgradene. 20-30 har trukket inn i første etasje på kvinneavdelingen. En Securitas-vakt passer på.

Det store spørsmålet er: Fra hvilken utgang drar Mette-Marit? Minnet om forrige gang, da hun ble kjørt ut bakveien mens kronprinsen holdt pressekonferanse, er langt framme i bevisstheten.

— Det står noen svarte biler rundt omkring utenfor sykehuset. De er sikkert plassert ut som en avledningsmanøver for journalistene, spekulerer noen.

Bak Rikshospitalet, ved akutt- og ambulanseutgangene står fotografene på gardintrapper med halvmeterlange linser og har perfekt utsyn til utgangsdørene.

Hvis det er der hun kommer fra.

I lobbyen på kvinneavdelingen sitter journalistene og leser hverandres aviser. Fire-fem kameraer står på det tildekte flygelet. En eldre kar med grilldress sitter og sover, prins får være prins for hans del.

Mannen sover fortsatt når Dagbladets fotograf reiser seg og løper. På to sekunder har han alle de 30 journalistene etter seg.

Falsk alarm. Han skulle bare ta et bilde av en kjenning. Noen triller forbi i rullestol. En mann med hund tusler lørdagstur utenfor.

Pressekonferanse klokka tre, sies det. Troppeforflytning til et annet bygg.

«Vi er nå direkte inne fra Rikshospitalet og vi venter på kronprinsen. Nå kommer han nok hvert øyeblikk...», hviskes det i mikrofoner fra flere kanter. Jeg beveger meg litt til høyre, men blir raskt dyttet tilbake av noens telelinse. Her er det kamp om centimeterne.

Fint og flott og lykkelig, sier en trøtt kronprins.

— Hvor stor var han, spør en fotograf.

— 52 centimeter, svarer kronprinsen.

— Men hvor stor?

Og så får han bildet han jakter på, der Haakon viser den gylne halvmeteren med hendene.

Kronprinsen takker og går og lover å hilse til Mette-Marit.

Baktroppen holder fortsatt stand. I firetiden kommer de kjørende. Ambulansen med en kronprins, en kronprinsesse og Prinsen.

Blitzregn, svisj, og de er kjørt forbi.

På bildene kan man så vidt skimte ambulansesjåføren.