MANDAL: — Det har vært en fæl tid, sier sjåføren som i går måtte gjennom en rekonstruksjon av hendelsen 16. november i år.

Da var han med som lastebilsjåfør i et arbeid som foregikk på bensinstasjonen Smart i Mandal. Rett før klokken 10 den morgenen svingte han ut på veien med lastebilen, der han traff 67 år gamle Ingrid Messel uten at han merket det. Hun kom syklende på fortauet på vei mot sentrum.

MIDT I FRONTEN.

Kvinnen ble truffet av fronten på lastebilen, og både hun og sykkelen ble hektet fast. Først etter 200 meter ble sjåføren oppmerksom på tragedien etter at flere bilister tutet, og han fikk stanset lastebilen ved rundkjøringen i enden av bybrua. Da var hun død.

I går ble hendelsen rekonstruert med de vitnene som så noe av det skjedde.

— Ingen har sett selve treffet, opplyser stasjonssjef Nils Olaf Holbek.

Det var tre vitner. En av disse var Abdullah Omar. Han hadde akkurat passert lastebilen som var på vei ut fra bensinstasjonen og Messel som syklet forbi. Han hørte selve kollisjonen bak seg, snudde seg og løp etter lastebilen i et forsøk på å stanse ham.

Videre var det Tom Ivar Gumpen som kom kjørende i en bil, også han på vei på sentrum. Sammen med et annen vitne som kom ut av bensinstasjonen forklarte de alle sammen hvordan lastebilen stod og hvordan den kjørte ut. Det virket til å være få meters forskjell i det de forklarte.

Gumpen forteller til Fædrelandsvennen at han ikke så sammentreffet, men at han så lastebilen kjøre ut av stasjonen. - Jeg bremset og fulgte etter den. Jeg så det var noe under lastebilen, men det var først da hun ramlet av at det gikk opp for meg at det hadde skjedd en ulykke. Jeg fløytet på lastebilen, og fikk stanset den, forteller Gumpen.

DØDVINKEL.

Lastebilsjåføren viste hvordan han stod og hvordan han svingte ut. Per Johnsen og Jahn Ivar Systad fra biltilsynet målte forskjellige avstander, blant annet hvordan dødvinkelen var fra sjåførens side og bakover.

— Alt dette vil nå bli vurdert og legge grunnlaget for en eventuell tiltalte, sier Holbek.

Sjåføren er fortsatt siktet for uaktsomt bildrap, og har inntil videre mistet sertifikatet. Etter hva vi forstår har han fått en annen stillingen i firmaet han har jobbet for.

FAKTA:

Straffelovens paragraf 239.

Lastebilsjåføren er siktet etter straffelovens paragraf 239. Her heter det:

"Den som uaktsomt ved bruk av våpen, ved motorvogn eller på annen måte forvolder en annens død, straffes med fengsel inntil 3 år eller under særdeles skjerpende omstendigheter inntil 6 år.

Under særdeles formildende omstendigheter kan bøter anvendes.