KRISTIANSAND: Nå en 21-åring fra Songdalen dømt for volden på en fest i Søgne natt til søndag 5. desember i fjor. Han har fått til sammen fem måneders fengsel, og må sone tre av dem bak murene.

Kristiansand tingrett har funnet det bevist at 21-åringen kom til festen ut på kvelden etter å ha drukket betydelige mengder alkohol på forhånd. En av kameratene til 21-åringen sa i retten at han «prøvde å lage kvalm med de fleste på festen».

– Angrepet fra tiltalte skjedde uprovosert, skriver dommerfullmektig Jon Ansten om angrepet på festverten.

Noe senere kom 21-åringen i krangel med 18-åringen inne i huset. Det gikk fra verbal krangling til slåssing og skalling. Da 18-åringen ville forsvinne fra festen sammen med kjæresten sin, angrep 21-åringen ham utenfor huset. Han tok i følge dommen en 1,5 kilo tung belegningsstein og slo ham i hodet så han fikk et ti centimenter langt kutt i hodebunnen.

18-åringen ble sendt til sykehus for å sy. Han ble der over natta for observasjon. I månedene etter volden, har han vært plaget av det han ble utsatt for.

– Han oppførte seg svært aggressivt og han utøvde uprovosert vold mot to ukjente menn i beruset tilstand, skriver dommeren om det som skjerper straffen.

21-åringen er ikke tidligere dømt. Nå dømmes han også for å ha slått og sparket en mann utenfor en bensinstasjon i Songdalen natt til 14. desember 2003. Han er også dømt for tyverier.