Dommen er fastsatt av Aust-Agder tingrett fredag. Retten peker på at offeret var en forsvarsløs person, og at den 20 år gamle arendalsmannen var barnets omsorgsperson.

Barnet ble mishandlet så kraftig at det fikk 17 ribbeinsbrudd, hjerneblødning og knekt lårbein. 20-åringen har hele tiden nektet straffeskyld, og har hevdet at han gav spedbarnet babymassasje.

«Retten finner det bevist utover en hver rimelig tvil at de skader som NN er blitt påført ikke skyldes uhell eller sykdom, herunder fallulykker, beinskjørhet eller andre skjelettsykdommer, men er resultat av mishandling gjennom ytre vold,» heter det i dommen, ifølge TV2 Nettavisen.

Aktor la ned påstand om ubetinget fengsel i fire år. Det mente retten var for strengt, og satte straffen til to år og seks måneders ubetinget fengsel. Til fradrag kommer 203 dager som han allerede har sonet i varetekt.

20-åringen må i tillegg betale offeret 45 000 kroner i oppreisningserstatning. Dommen er enstemmig.

Arendalitten flyttet sammen med den 25 år gamle barnemoren på hennes bopel i Arendal da hun kom ut fra fødeklinikken 16. oktober i fjor. Den tidligere kroppsbyggeren gikk i perioder på anabole steroider og amfetamin før han ble kjæreste med kvinnen i fjor sommer. I retten har det kommet fram at han har hatt problemer med å styre temperamentet sitt.