LILLESAND/GRIMSTAD/KRISTIANSAND: Første trekk av hummerteiner kombinert med ufyselig høstvær og kraftig pålandsvind, gjorde at politi og redningsmannskaper hadde nok å gjøre lørdag.

På formiddagen så en mann på land masta knekke på en stor seilbåt ved Rivingen rett vest for Torungen fyr.

— Han fikk ringt oss, og heldigvis var vi bare fem minutter unna. Da vi kom fram, var seilbåten nær ved å bli slått i stykket på et skjær, forteller maskinist Petter Kristoffersen på redningskøyta «Odd Godager».

Han sier at de to om bord har hatt kjempeflaks. Hadde ikke redningskøyta tilfeldigvis vært i området, kunne hendelsen fått fatale konsekvenser.

Den største redningsoperasjonen foregikk utenfor Gåsa i Lillesand da lasteskipet «Korni» med fem mann og 2000 tonn korn om bord mistet motorkraften og kom i drift.

Redningsskøyta «Odd Godager» kom til og fikk klokka 13.40 sleper om bord. Da var «Korni» et drøyt kvarter fra å gå på grunn. Den var bare en halv nautisk mil fra «Gåsa».

— Vi er bare på 45 fot, men vi har 700 hestekrefter i maskinen. Vi greide å holde «Korni» stille i vinden til taubåt kom, selv om det tok en drøy time, forteller maskinist Petter Kristoffersen på redningsskøyta.

I forbindelse med redningen ble en mann i taubåten lettere skadet. Han skled på dekket i de store bølgene og slo hodet.