LILLESAND: For fattige Lillesand har det i en lengre periode vært mest aktuelt med salg av eiendommer. Nå står imidlertid kommunen som eventuell kjøper. Ordfører Arne Thomassen har denne forklaringen: Næring til Storemyr

— Vi ønsker å regulere hele området på Moen, fra Nordgården og ned til Lundemoen. Det som er ønskelig fra min side er å få bort all næringsvirksomhet fra området og få det regulert til ulike formål, som boliger, barnehager og friområder.- Dette er en spennende prosess. Med ny E 18 ønsker vi å få flyttet næringsvirksomheten opp til Storemyr og få en annen virksomhet ved Møglestu som er mindre trafikkfarlig og bedre miljømessig, sier han.Størstedelen av de 29 målene er et jordstykke sør for veien inn mot Lillesand stadion, avgrenset av Sandsbekken i sør og den gamle Lundemoveien i øst. Her eier kommunen i dag allerede 11-12 mål opptil dette arealet og næringstomtene til Bil & Trailer og Roy Sandnes.Det er Pinsevennenes Evangeliesenter som eier tomta. I sommer vendte ordføreren seg til senteret med spørsmål om salg. Holdningen var positiv.En kjøpekontrakt er nå underskrevet av evangeliesenteret og venter på politisk behandling i Lillesand. Kjøpesummen er 1,22 millioner. Det blir foreslått at politikerne godkjenner kontrakten. «Kjærkommen opprydding»

Saksbehandler Tor Malvin Bakke skriver at arealet i kommuneplanen er beregnet til fremtidig offentlig bebyggelse. Og et kjøp vil gi kommunen et bedre utgangspunkt for å søke om en omregulering til for eksempel boliger.Det blir «muligheter for å kunne oppnå en kjærkommen opprydding i et område med blandet bruk. Med andre ord: Stedet fortjener en langt bedre arealanvendelse og ryddighet i forhold til omgivelsene med sin beliggenhet nær Lillesand sentrum, skoler og offentlige kulturanlegg», skriver Bakke.Lillesand har også et ønske om å kjøpe arealet til Bil & Trailer, men har ikke kommet så langt ennå. Det har vært et par innledende runder med firmaet.- Den nye ungdomsskolen er tenkt plassert ved den gamle husmorskolen, om ingenting kommer i veien. Dette arealet vi kjøper av Evangeliesenteret kan være aktuelt som en reserve. Men nå må først byggekomiteen for skolen levere sin innstilling. Og jeg er ikke kjent med at det er noe som kan skjære seg der, sier Thomassen.