MANDAL: — Nøyaktig når en ny bensinstasjon kan stå ferdig er litt for tidlig å si, men vi ønsker å komme i gang fortest mulig, sier utbyggingsleder Kai Sivertsen i Statoil region sør.Planene for å etablere en ny bensinstasjon i krysset like ved E 39 er mange år gamle. Oljeselskapet vil svært gjerne ha en stasjon ved innfartsåren mot sentrum. Har ventet lenge

— I første omgang vil vi gå i gang med en prosjektering av selve området. Deretter blir det utarbeidet en kalkyle for å se hvor mye det koster å bygge stasjonen og veinettet som må gjøres i tilknytning til etableringen, forklarer Sivertsen. Oljeselskapet har ventet på kommuneplanen for å kunne komme i gang med reguleringsarbeidet. På jordbruksområdet åpnes det gjennom kommuneplanen opp for næring på dette området, men planen vil bli ferdig først til sommeren.- Mandal kommune har lovet denne ferdig nå i høst, men dersom den blir forsinket vil vi trolig likevel gå i gang med prosjekteringen av den nye stasjonen, sier Sivertsen.Statoil har i flere år hatt avtale med grunneieren for å utvikle området i Marnarkrysset. Når kommuneplanen samtidig åpner for denne type næring på det nåværende jordbruksområdet, regner Statoil med å være i gang ganske snart.Sivertsen sier oljeselskapet er overrasket over at det nye hagesenteret som etablerer seg i samme område, fikk tillatelse til å gjøre det før den nye kommuneplanen var ferdig. Har brukt «noen kroner»

— Vi anser det som forskjellsbehandling. Det som har skjedd i Mandal kommune er ganske ulikt det som praktiseres i andre kommuner, mener utbyggingslederen. Sivertsen avkrefter at oljeselskapet har betalt for arkeologiske undersøkelser for hagesenteret. Enkelte har spekulert i om selskapet har gjort dette for selv å lettere få tillatelse i samme område.- For mange år siden betalte vi derimot en del penger for å få utarbeidet ulike forslag med hensyn til veiløsninger og infrastruktur. Hvor mye det dreide seg om vet jeg ikke, fordi det den gang lå under regionkontoret i Bergen, sier Sivertsen.