KRISTIANSAND: – Jeg ble tatt som gissel. Jeg var der mot min vilje, og var redd hele tiden. Det var rene mafiatilstander, sa den tidligere ansatte,Lars Josef Kelly; til Fædrelandsvennen i oktober i fjor.

Mannen fortalte da om den skremmende episoden i fjor sommer der han og partneren hans ble holdt mot sin vilje i sexbutikken Erotic Land i Dronningens gate i nærmere seks timer.

Statsadvokaten i Agder har nå tiltalt tre menn fra Grimstad og Kristiansand på 44, 28 og 22 år for frihetsberøvelse. Grunnlaget for tiltalen er at mennene oppsøkte den tidligere ansatte og hans partner hjemme i leiligheten på Sødal i Kristiansand. Der truet de med kniv og elektrosjokkvåpen. De tiltalte mennene tvang dem med seg til Erotic Land i Dronningens gate, der han måtte reparere butikkens internettside.

Lisa Elin Bech representerer innehaveren, 44-åringen fra Kristiansand, men Bech ville ikke kommentere saken i går.

I tillegg er den ene av mennene, en 22-åring fra Grimstad, tiltalt for ran fordi han truet til seg to ringer, en klokke og en bærbar PC fra den tidligere ansatte. Hvis ikke han samarbeidet, ville han få «klippet av fingrene» ifølge tiltalen.

Stian Trones Bråstein forsvarer 22-åringen fra Grimstad.

– Min klient er siktet for frihetsberøvelse og ran. Jeg vil ikke kommentere saken før vi har vært i retten, sier Stian Trones Bråstein.

Saken skal opp i Kristiansand tingrett 8. og 9. mars.